Hayvanları Telef Olan Çiftçiden Yanlış Tedavi İddiası

Serik ilçesinde hayvancılık yapan Adnan Demir, 22 küçükbaş hayvanının yanlış tedavi sonucu öldüğünü iddia etti.

Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, rahatsızlanan hayvanları için çağırdığı özel veterinerinin 'mavi dil' hastalığından şüphelendiğini söylemesi üzerine, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurduğunu söyledi.

Müdürlükten gelen görevlilerin de hayvanlarına 'mavi dil' teşhisini koyarak, bu hastalığın aşısını yaptığını anlatan Demir, iyileşme olmayınca tekrar çağırdığı özel veterinerinin ateş düşürücü ve antibiyotik iğne vurduğunu belirtti.

Demir, günde 2-3 küçükbaş hayvanının ölmeye başlaması üzerine birkaç çiftçi arkadaşının gelip baktığını ve hayvanlarının 'çiçek' hastalığı olabileceği kanaatine vardıklarını ifade ederek, 'İlçe Tarım Müdürlüğünü tekrar aradım ve durumu anlattım. Geldiler baktılar 'Evet biz hatamızı kabul ediyoruz.' dediler. İlk geldiklerinde muayene bile etmeden hayvanları tutup rastgele iğne vurdular. Eğer ki bu hayvanlara çiçek hastalığı teşhisi konsaydı ben 3-5 zaiyatla kurtarabilirdim. Benim şu anda 22 küçükbaş hayvanım telef oldu.' iddiasında bulundu.

- 'Kurumun hiçbir kabahati yok'

Serik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada ise 'mavi dil' hastalığı teşhisinin müdürlük görevlilerince değil, serbest veteriner tarafından yapıldığı, görevlilerinin sadece şahsın talebi üzerine bu hastalığa karşı aşı yaptığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

'Yapılan bu aşılar öldürücü değildir. Doğru teşhisi koyan bizim müdürlüğümüz. Şahıs 15-20 gün içerisinde özel veterinerin söylemleri doğrultusunda hareket ediyor. En son arkadaşlarımız, 'çiçek hastalığı' teşhisi koyuyor. Numune almak istiyorlar, numune vermiyor. Personelimizi suçlayarak, personelimizi kusurluymuş gibi gösterip tazminat alabilmek için yaptığı bir girişim, bir çabadır. Kurumun hiçbir kabahati yok ama yine de biz takibini yapıyoruz.'

Kaynak: AA