Bülent Ecevit Üniversitesi Gücüne Güç Katıyor

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinin kuruluşuna ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 07.12.2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni bir fakülteyi daha akademik birimleri arasına kazandıran BEÜ, sağlık sektörüne donanımlı ve kaliteli insan gücü kaynağı yetiştirmek konusunda güçlü bir adım daha atmış oldu.

Bülent Ecevit Üniversitesi Gücüne Güç Katıyor
BEÜ Senatosu 29.06.2016 tarihli toplantısında aldığı Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmasını öneren kararı, Milli Eğitim Bakanlığının onayına gönderdi. Bakanlık tarafından onaylanan öneri Bakanlar Kuruluna sunuldu. Bakanlar Kurulu 14.11.2016 tarihli toplantısında öneri kabul ederek karara bağladı. Karar, 7.12.2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesinin kurulması ile BEÜ’nün fakülte sayısı 14’e yükseldi. Sağlık Yüksekokulunun akademik eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri de Sağlık Bilimleri Fakültesi altında devam edecek. Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüşen Sağlık Yüksekokulunda eğitim-öğretime devam eden hemşirelik ve fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümlerinin yanı sıra önümüzdeki akademik yıllarda beslenme ve diyetetik, sosyal hizmet, sağlık yönetimi, çocuk gelişimi, acil yardım ve afet yönetimi, odyoloji, gerontoloji bölümlerine de öğrenci kabul edilecek.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Sağlık Bilimleri Fakültesinin BEÜ’nün gücüne güç katacağına inandıklarını vurgulayarak; “Üniversitemizle ilgili bir güzel haberi daha kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Fakülte sayımızı 14’e yükseltmenin gururunu, Sağlık Bilimleri Fakültemizi Üniversitemize ve Zonguldak’a kazandırarak yaşıyoruz. Biz bir hedef koymuştuk; Bülent Ecevit Üniversitesi İbn-i Sina Kampüsü bölgenin sağlık üssü olacak, dedik. Bu hedefe ulaşacağımıza inandık ve bugüne dek her başarıyı birlikte elde ettiğimiz akademisyenlerimize, idari çalışanlarımıza, öğrencilerimize güvendik. Bugün çok geniş bir spektrumda sağlık hizmeti veren kampüsümüzde sağlık sektörünün tüm alanlarına insan gücü kaynağı yetiştiriyoruz, sağlık alanında bilimsel araştırmalara imza atıyoruz. Sağlık hizmetleri, sağlık personeli eğitimi ve sağlık araştırmalarının yürütüldüğü sağlık üssümüzün gücüne güç katacak olan Sağlık Bilimleri Fakültemizin üniversitemize önemli değer katacağına inanıyorum. Yeni Fakültemizin Üniversitemize, Zonguldak’a, bölgemize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA