Bilecik'ten Kısa Kısa

Bilecik'te, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen Genç Başarı 3X Şirket Programı kapsamında, ''3X Şirket Programı Formatör Öğretmen'' eğitimi yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, eğitim programında yaptığı konuşmada, verilen eğitimin girişimci ruhu canlandırmada önemli bir etkiye sahip olacağını söyledi.

Ülkenin kalkınması ve ileri gitmesi için öğrencilerin genç yaşta girişimci bakış açısıyla tanıştırılması gerektiğinin altını çizen Durmuş, öğretmenlere bu konuda büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Genç Başarı Eğitim Vakfı Eğitim Koordinatörü Cansu Aydemir de öğretmenlere program hakkında eğitim verdi.

- ''Her cana bir fidan''

Bilecik Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ''Her cana bir fidan'' sloganıyla 15 Temmuz şehitleri anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, sadece cep telefonu ve bilgisayarlarla ilgilenen kişiler oldukları gerekçesiyle eleştirdikleri gençleri, 15 Temmuz'da meydanlarda gördüklerini ve bu gençlerin ülkelerini ne kadar sevdiklerini gösterdiklerini kaydetti.

Yapılan etkinliğin, 15 Temmuz'da ortaya çıkan ruhu ve şuuru canlı tutacağını belirten Durmuş, öğrencilerin ağaçlara baktıkça 15 Temmuz'u ve şehitleri hatırlayacaklarını söyledi.

Okul Müdürü Ayhan Mercan da 15 Temmuz şehitlerinin anısını yaşatmak, öğrencilerde doğa sevgisi oluşturmak ve doğayı koruma bilinci aşılamak amacıyla etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından çam fidanları toprakla buluşturuldu.

Kaynak: AA