'Beyaz Masa' Vatandaşın Şikayetine Çözüm Üretti

Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik: 'Vatandaşların bugüne kadar Beyaz Masa'ya ilettikleri 10 bin 944 sorundan 8 bin 514'ü çözüme kavuşturdu.'

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, vatandaşların sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla belediye bünyesinde oluşturdukları Beyaz Masa'ya bu güne kadar iletilen 10 bin 944 konudan 8 bin 514'ünün çözümlendiğini bildirdi.

Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinden bu yana vatandaş memnuniyetini gözeterek hizmet ürettiklerini belirtti.

Vatandaşlardan gelen şikayet ya da sorunlara daha hızlı çözüm üretmek amacıyla Beyaz Masa birimini oluşturduklarını ve '444 9 045' numaralı telefon hattından talep ve şikayetlerin iletilmesi duyurusunu yaptıklarını kaydeden Başkan Çelik, şu bilgileri verdi:

'Ağustos 2014'de hizmete giren Beyaz Masa'da görev yapan arkadaşlarımız, vatandaşların telefonla ilettiği konuları bilgisayar üzerinden sisteme kaydediyor ve ilgili birimlere yönlendiriliyor. Soruna ilişkin üretilen çözümler de sisteme girilerek dosya kapatılıyor. Biz de sistem üzerinden sorunların ve üretilen çözümlerin takibini yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bugüne kadar Beyaz Masa'ya ilettikleri 10 bin 944 sorundan 8 bin 514'ü çözüme kavuşturdu. Kalan 2 bin 430'u için de ya çalışmalarımız devam ediyor. Bu sorunların bazıları da belediye hizmet alanı dışında, diğer kurumları ilgilendiren konular.'

Çelik, 2016'da Beyaz Masa'ya 3 bin 791 sorun iletildiği, bunların da 2 bin 428'inin çözümlendiği bilgisini paylaştı.
Kaynak: AA