'Anadolu Ruhu, 15 Temmuz Ruhu Demek'

Yönetmenyapımcı Uçakan: 'Anadolu ruhu dediğimiz mesele, aynı zamanda bizim '15 Temmuz' ruhu anlamına da geliyor. Bizim medeniyetimizin şekillenmiş bir tasavvuru. (Ödüller de) bu ruhu yaşatan bir etkinlik, bir teşebbüs. Bu yüzden son derece anlamlı'

TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşan 'Sevda Kuşun Kanadında' dizisinin genel yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenen Mesut Uçakan, 'Anadolu ruhu dediğimiz mesele aynı zamanda bizim '15 Temmuz' ruhu anlamına da geliyor. Bizim medeniyetimizin şekillenmiş bir tasavvuru.' dedi.

Uçakan, dizinin Anadolu Yayıncılar Derneğince bu yıl ikincisi düzenlenen 'Yılın Medya Ödülleri'nde, 'Yılın Dizisi' ödülüne layık görülmesine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin Anadolu ruhunu yaşatmaya ve verilen ödüllerle de bu ruhu yansıtmaya çalıştığını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminde Anadolu ruhunun önemine dikkati çeken Uçakan, 'Anadolu ruhu dediğimiz mesele, aynı zamanda bizim '15 Temmuz' ruhu anlamına da geliyor. Bizim medeniyetimizin şekillenmiş bir tasavvuru. (Ödüller de) bu ruhu yaşatan bir etkinlik, bir teşebbüs. Bu yüzden son derece anlamlı.' diye konuştu.

Mesut Uçakan, sinemaya ilk başladığı andan itibaren bu ruhu yaşatma çabası içinde olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

'Yaptıklarımız ciddi şekilde toplumun evrilmesinde önemli katkılarda bulundu. Sevda Kuşun Kanadında dizisinde de yapmaya çalıştığımız, bu ruhu doğru yansıtabilmek. Bu yönüyle de dizi aslında sektörde bir ilk. İlk defa milli bir bakış açısıyla çok yakın tarihimizin siyasal ve ideolojik arka planı bir diziye konu oluyor. Dizi önemli bir kapı araladı. Arkasından bu yönde projeler ile dizilerin geleceğine karar verildi. Bu ruhun bu şekilde dizilerde çok geniş ve coşkulu anlatılmasına, içinde bulunduğumuz kargaşa ortamında çok büyük ihtiyaç var. Bu yüzden de bu diziler alabildiğince desteklenmeli.'

Ödülü aldığı için mutluluk ve onur duyduğunu kaydeden Uçakan, Anadolu Yayıncılar Derneği ile dizinin çekilmesine imkan veren TRT'ye teşekkür etti.

Yönetmenliğini Ayhan Özen'in üstlendiği dizinin başrollerini ise Gürbey İleri, Buse Varol, Ufuk Bayraktar, Yavuz Bingöl, Müge Boz, Alper Türedi, Timur Ölkebaş, Ceyda Olguner, Emel Dede, Derda Yasir Yenal ve Bahadır Yenişehirlioğlu paylaşıyor.

Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutan 'Sevda Kuşun Kanadında', cuma akşamları izleyiciyle buluşuyor.
Kaynak: AA