12. İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu

Türkiye'de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Şenocak: 'Yaşam bilimleri sektörü iş dünyası ve teknolojiye damgasını vuruyor' 'Kişi başına düşen patent başvuruları açısından bakıldığında, İsviçre dünyadaki en yenilikçi ülkelerin arasında yerini almaktadır'.

Türkiye'de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Arpat Şenocak, yaşam bilimleri sektörünün iş dünyası ve teknoloji alanında inovasyon ve dönüşüme damgasını vurduğunu ve değişim sürecinden geçtiğini söyledi.

Türkiye'de İsviçre Ticaret Odası Derneği tarafından düzenlenen İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu 12. kez düzenlendi.

Forumda konuşan Şenocak, yaşam bilimlerinde faaliyet gösteren Türk şirketlerinin sadece bu anlayış ve büyüme fırsatlarını kullanmakla kalmayıp mevcut engelleri aşmak, sektörün dijitalleşme yönündeki dönüşümüne ayak uydurmak ve aşırı rekabetçi bir ortamda pozisyonlarını korumak için aynı zamanda analitik, big data ve bulut benzeri yeni teknolojilerin gücünden de istifade etmeleri için en doğru zaman olduğunu kaydetti.

Yaşam bilimleri sektörünün iş dünyası ve teknoloji alanında inovasyon ve dönüşüme damgasını vurduğunu ve değişim sürecinden geçtiğini belirten Şenocak, 'İsviçre temel bilimler ve araştırmalar alanında dünyada lider konumdadır. Kişi başına düşen patent başvuruları açısından bakıldığında, İsviçre dünyadaki en yenilikçi ülkelerin arasında yerini almaktadır.' dedi.

Şenocak, 'İsviçre geniş imkanlar sunmaktadır. Ülkenin eğitim sistemi ve ilgili sanayi sektörleri tüm kilit alanlarda üst düzey yetkinliğe sahip.' ifadelerini kullandı.

- 'Dijitalleşme ile ilgili bir devrim gerçekleşiyor'

İsviçre'nin İstanbul Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz ise Yaşam Bilimlerinin İsviçre için çok önemli olduğunu söyledi.

Kırgöz, 'Dijitalleşme ile ilgili bir devrim gerçekleşiyor. Bu bizim hayal dünyamızı aşıyor. Örnek verecek olursak; telefon 75 yıl sonra, Facebook ise 3,5 yılda 50 milyon kullanıcıya ulaştı. Angry Birds de kısa zamanda bu rakamları yakaladı. Dijitalleşme yaşam bilimleri konusunda kazanan olacak.' diye konuştu.

Bu yıl Yaşam Bilimlerinde Dijital Dönüşüm temasıyla gerçekleştirilen 12. İsviçre -Türkiye Ekonomik Forumunda Hastanelerde Genomik İlaçlar, Sağlık Bilimlerinde Dijital Dönüşüm, Dijitalleşme Biyoteknolojide Biyolojiyi Aşar mı konuları, dünya çapındaki uzmanlar tarafından anlatıldı. Bu alanlarda İsviçre ve Türkiye arasındaki iş birliklerinin artması forumun önemli konuları olarak ön plana çıktı.

Kaynak: AA