Uyuşturucu Sevkiyatı Davasında Karar

Dereköy Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan minibüste uyuşturucu hap ele geçirilmesine ilişkin yargılanan iki sanık, 16'şar yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kırklareli'nde, Hollanda'dan Türkiye'ye uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları iddiasıyla yargılanan iki sanığa 16'şar yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 20 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan sanıklar Tugay Turşucu ve Ali Muldur ile avukatları katıldı.

Sanık Muldur, savunmasında, uyuşturucuyla ilgili hiçbir ilgisinin olmadığını öne sürdü.

Olay dolayısıyla kendisinin ve firmasının saygınlığını yitirdiğini belirten Muldur, 'Araçtan 2 parça uyuşturucu çıkıyor. Biri koltuğun arkasında bir diğeri ise arka camın oradan. Bu işi yapacak olsam ben açıkça gözükecek yere koymam. İşimiz dolayısıyla birçok üniversiteden profesörler ile görüşüyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında firmamın adını söylediğim zaman beni çok iyi karşılıyorlar. Benim bir saygınlığım vardı. Bu uyuşturucu yüzünden hepsinden oldum. Benim uyuşturucuyla ilgili hiçbir ilgim yok. Tahliyemi de beraatimi de istemiyorum. Ben sadece bu işin aydınlatılmasını istiyorum.' diye savunma yaptı.

Tugay Turşucu da suçsuz olduğunu ileri sürerek, uyuşturucuyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını iddia etti.

Kendisinin de ailesinin de perişan olduğunu aktaran sanık Turşucu, beraatını istedi.

Savunmalar sonrası kararını açıklayan mahkeme heyeti, iki sanığı da 16 yıl 8 ay hapisle cezalandırdı.

- Olay

Yaklaşık 2 yıl önce Dereköy Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine Dereköy Sınır Kapısı'nda Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapan Ali Muldur yönetimindeki 23 VNX 9 Hollanda plakalı minibüste arama yapmış, aracın çeşitli yerlerine gizlenmiş 21 kilogram uyuşturucu hap ele geçirilmişti. Minibüs sürücüsü Ali Muldur ile araçta bulunan Tugay Turşucu gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmıştı.
Kaynak: AA