Aksaray'da Aralarında Husumet Bulunan Kardeşler Barıştırıldı

Aksaray'da 10 yıl önce alacak verecek meselesi nedeniyle aralarında husumet başlayan iki kardeş, düzenlenen yemekte barıştırıldı.

Bayram ile Murtaza Aygün kardeşler arasında 10 yıl önce alacak verecek nedeniyle husumet başladı. Vali Aykut Pekmez ve kanaat önderlerinin girişimleri sonucu bir araya gelen iki kardeş barışma kararı aldı.

Bunun üzerine iki kardeş, merkeze bağlı Çağlayan köyündeki cemevinde Vali Yardımcısı Armağan Önal, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir ve kanaat önderlerinin de katıldığı barış yemeğinde bir araya geldi.

Vali Yardımcısı Önal, burada yaptığı konuşmada, 10 yıl süren husumetin barışla sona ermesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Bu tür barışmaların örnek olması dileğinde bulunan Önal, 'Bu güzel barışa vesile olan, bugün bize bu mutluluğu yaşatan, bu barışta emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bizler artık bir arada olmalı, bir olmalıyız. İnşallah bundan sonra iki aile arasında da bu tür husumetler olmaz ve sürekli barış ortamında yaşarlar.' diye konuştu.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise ticaretle uğraşan iki kardeş arasındaki kırgınlığın sona erdirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İki kardeşin bundan bu tür tatsızlıkların yaşanmaması için söz verdiğini dile getiren Özkök, 'Allah da kendilerini inşallah memnun eder. Bu güzel olaya vesile oldukları için sayın valimize ve komutanımıza sonsuz teşekkür eder, saygılar sunarım.' ifadelerini kullandı.

Okunan duanın ardından, iki ailenin mensupları birlikte yemek yedi.

Kaynak: AA