PMI, Avro Bölgesi'nde 0,4'Lük Büyümeye İşaret Etti

IHS Markit Economics Başekonomisti Williamson: 'Kasım ayı nihai PMI verisi, 4'üncü çeyrekte yüzde 0,4'lük GSYH artışı için yeterli'.

IHS Markit Economics Başekonomisti Chris Williamson, Avro Bölgesi'nde kasım ayı nihai bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI), 4'üncü çeyrekte yüzde 0,4’lük GSYH artışı için yeterli olduğunu bildirdi.

Londra merkezli ekonomi araştırma kuruluşu IHS Markit Economics'in nihai verilerine göre, daha önce açıklanan öncü verilerde revizyon yapıldı. Avro Bölgesi nihai bileşik PMI, 23 Kasım’da duyurulan 54,1 puandan 53,9 puana çekilmesine karşın kasımda son 11 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Piyasalar ve ekonomistlerin yakından izlediği PMI verisinin önceki aya kıyasla artışına Almanya en geniş katkıyı sağladı.

Bu arada, Avro Bölgesi’nde kasım ayı hizmet sektörü PMI da öncü verideki 54,1 puandan 53,8 puana düşürüldü. Almanya'da ise kasım ayı nihai bileşik PMI 54,9 puandan 55,1 55 puana ve hizmet sektörü PMI da 55 puandan 55,1 puana revize edildi.

IHS Markit Economics Baş Ekonomisti Williamson, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 'Avro Bölgesi PMI, kasım ayında daha hızlı ekonomik büyümeyi gösterdi. Gelişme, GSYH’nin 4'üncü çeyrekte yüzde 0,4'lük artışı için yeterli.' ifadesini kullandı.

PMI verisi, Avro Bölgesi ekonomisinin durumuna ve büyümesine ilişkin önemli bir gösterge olarak kabul edilirken, endekste 50 puanın üzeri ekonomik genişleme olarak görülüyor.
Kaynak: AA