Menteşe Belediyesinden Ödüllü Çevre Yarışması

Menteşe’deki tüm ilk ve ortaöğretim okullarına açık olan yarışma sonunda, dereceye giren okullara ve öğrencilere çeşitli ödüller verilecek.

Menteşe Belediyesinin, Muğla Çevre Geliştirme Derneği işbirliğiyle düzenlediği Menteşe Okullararası Ödüllü Atık Toplama Yarışması'nın üçüncüsü başladı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışma ile geleceğin yetişkin bireylerine genç yaşta çevre bilinci aşılamak istediklerini ifade etti.

Geleceğe ve çocuklara daha temiz, daha yeşil bir Menteşe bırakmayı amaçladıklarını belirten Gümüş, 'Bunu da çocuklarımızın katılımı ile çevremizi temiz tutarak ve sürdürülebilir bir çevre temizliği anlayışı ile yapacağımıza inanıyorum. Bu amaçla Menteşe Okullararası Ödüllü Atık Toplama Yarışmamızın bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz.' dedi.

Gümüş, Muğla Çevre Geliştirme Derneği ortaklığıyla düzenledikleri yarışmanın atık pil, ambalaj atıkları ve kullanılmış bitkisel atık yağların toplanması kategorilerinde düzenlendiğini dile getirerek, yarışmaya önceki 2 yılda olduğu gibi yoğun katılım beklediklerini ifade etti.

Yarışmanın 31 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edeceğini kaydeden Gümüş, dereceye giren okul ve öğrencilerin 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde ödüllendirileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA