Halep'te Sivillere Yönelik Saldırılar

Çankırı Önder İmam Hatipler Derneği, Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırıları kınadı.

Dernek Başkanı Murat Babayusuf, yaptığı yazılı açıklamada, Müslüman coğrafyasına barış ve huzuru götürme bahanesiyle Suriye'ye giren Emperyalist Batı ve uzantısı Esed'in kan dökmeye devam ettiğini ifade ederek, 'BM, NATO ve AB yani Batı, tam bir yalan makinasına dönmüş. Çıkarları için bebek kanı akıtmayı bile normal görüyor. İslam dünyası bir araya gelmediği, bu zülümlere ve katliamlara birlikte bir seda oluşturmadığı müddetçe ne Esed son olacaktır, ne de Batı'nın katliamları son bulacaktır.' ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Batı dünyasına 'Bebeklerin kanını akıtmayın. Terör unsurlarıyla savaşır gibi gösterip masum sivilleri katletmeyi ne zaman durduracaksınız? Sizin demokrasi, barış ve huzur dediğiniz bu mu? Kan, zülüm, işkence, katliam, açlık, sefalet ve gözyaşından başka ne getirdiniz bu topraklara?' sözleriyle seslenen Babayusuf, şunları kaydetti:

'Dört aydır insani yardımın girmediği Halep'te taş üstünde taş kalmamış. Sivil ve çoçuk katliamları devam ediyor. Açlık sefalet diz boyu, tüm hastaneler bombalanmış durumda. Cuma namazı kılacak tek cami kalmamış. Çoçuklar ya bombalarla ya da açlık ve soğuktan ölüyorlar. Anneler feryat figan içinde. Tüm dünya ve Müslümanlar durumu filim izler gibi izliyor. Türkiye haricinde hiç bir ülke sesini çıkartmıyor. Acil insani yardım koridorunun açılması gerekiyor. Yardımların bir an önce Halep'e ulaşması gerekiyor. Sivillerin katledilmesinin önüne geçilmesi gerekiyor. Müslüman dünyasının tek bir ağızdan bir bütün olarak bu zulmün karşında durması için bir an önce İslam birliği şart diyoruz.'

Kaynak: AA