Faslı Aktivistlerin İsrail Ziyaretine Tepki

Filistin İçin Ulusal Çalışma Grubu, Fas merkezli sivil toplum kuruluşunun, İsrail'e yaptığı ziyareti kınadı.

Fas merkezli sivil toplum kuruluşu, insan hakları aktivist, hukukçu ve basın mensuplarından oluşan Faslı grubun İsrail’e gerçekleştirdiği ziyareti kınadı.

Filistin İçin Ulusal Çalışma Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Fas Dışişleri Bakanlığı ve diğer yetkililerin İsrail'e yapılan ziyarete dair sessiz kalması eleştirilerek, 'Kendilerini ‘insan hakları aktivisti, hukukçu ve basın mensubu’ olarak tanıtan Faslı heyetin, sözde İsrail Dışişleri Bakanlığınca organize edilen program çerçevesinde yaptıkları ziyareti kınıyoruz.' ifadesine yer verildi.

İsrail’i ziyaret eden grubun Batı Sahra konusunda Fas lehine lobi çalışması yaptıkları iddialarına da değinilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

'Bu ziyaret Fas’a destek arama bahanesiyle yapıldığı iddiaları gerçek dışıdır. Filistin’deki Siyonist işgalciyle ilişkiyi normalleştirmeye yönelik bu ve benzeri adımlar, Fas toplumunda ciddi tepkiye neden olmakta. Filistin meselesi Faslılar için vatan meselesidir.'

İsrail’i ziyaret eden grupta bulunan Faslı aktivist Abdullah El-Feryadi, ziyarete ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 'Fas asıllı İsrailli siyasetçiler ile bir araya gelerek Batı Sahra konusundaki endişelerimizi görüşeceğiz.' demişti.

Yaklaşık on gündür İsrail’de çeşitli temaslarda bulunan ve altı kişiden oluşan Faslı heyet, ziyaretlerine ilişkin sosyal paylaşım hesaplarında açıklamalarda bulunuyor.
Kaynak: AA