Engelleri Resimle Aştılar

TYB İstanbul Şubesi ile Halıcıoğlu İşitme Engelliler Okulu'nun düzenlediği 'Engelsiz Sanat Engelsiz Hayat' programı kapsamında, işitme engelli öğrencilerin yaptığı resimlerden oluşan sergi açıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile Halıcıoğlu İşitme Engelliler Okulu'nun gerçekleştirdiği 'Engelsiz Sanat Engelsiz Hayat' programı kapsamında, işitme engelli öğrencilerin yaptığı resimlerden oluşan sergi açıldı.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla TYB İstanbul Şubesinde 'Engelsiz Sanat Engelsiz Hayat' programı düzenlendi.

Programda konuşan Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Türkiye'nin son yıllarda hızlı bir dönüşüm yaşadığını söyledi.

Bu dönüşüme paralel olarak, engellilere yönelik çalışmalarda da önemli aşama katedildiğini dile getiren Sarıcı, 'Evlerine hapsedilmiş bireyleri topluma kazandırmak ve hayatın her alanında onları görmeyi sağlamak için çabalıyoruz. Zihinlerdeki engellerin kalkması için bu çocuklarımızın, bireylerimizin, gizlendikleri mekanın dışına çıkması gerekiyor.' dedi.

Sarıcı, bunun bir ekonomik bedeli olduğunu ifade ederek, 'Birçok velimizin buna imkanı yoktu. Devletimiz bunu gördü ve Batı ülkelerindeki katkıların bile daha fazlasını sağladı. Artık hangi kuruma, okula gidersek gidelim, hep birlikteyiz. Artık aramızda fark yok. Hatta engelli bir birey, normal öğrencilerin çoğundan daha başarılı da olabiliyor. Hiçbir alanda artık aramızda ayrı yok. Herkesin önü açık. Bu tür okullardaki ihtiyaçların hepsini karşılamaya çalışıyoruz. Bizim için öncelikli bir alan.' diye konuştu.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da güzel bir çalışma yaptıklarını anlattı.

Bundan dolayı mutlu olduklarını aktaran Bıyıklı, 'Güzel işler gönüllü kişilerce yapıyor. Bu da engelleri aradan kaldırıyor. Her zaman engellilerle ilgili projeler yapıyoruz. Bu da onlardan biri.' ifadelerini kullandı.

Program kapsamında, işitme engelli öğrencilerin yaptığı resimlerden oluşan sergi açıldı.

Öğrenciler, ayrıca ritim dinletisi sundu.
Kaynak: AA