'Gıda Bankası'ndan 11 Bin 568 Kişiye Yardım

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gıda Bankasınca son bir yıl içerisinde 11 bin 568 kişiye hizmet verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gıda Bankası'na gelen ailelerin işlemlerini daha hızlı çözmek, vatandaşa daha iyi hizmet sunmak adına gıda dağıtım günlerinde randevu sistemine geçen Gıda Bankası yetkilileri, incelemelerin ardından gıda yardımına uygun görülen ailelere mağazada kullanacakları manyetik kartlar veriyor.

Her ay bu kartlara aile durumuna göre puan yükleniyor ve bu kişiler, market ve mağazada puanlarına göre alışveriş yapabiliyor.

Haftada bir gün yardım yapılacak ailelerle ilgili istişare toplantısı yapılıyor. Daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için muhtarlarla görüşmeler de yapan Gıda Bankası yetkilileri, ihtiyaç sahiplerinin isim listelerine daha kolay ulaşıyor.

Gıda Bankası tarafından bir yıl içerisinde bireysel başvuran veya mahalle taramasında ziyaret edilen ve tespiti yapılan 11 bin 568 aileye ulaştı. Bunlardan 4 bin 69 aileye düzenli gıda yardımı yapılıyor.

Engelli ve yaşlıları da unutmayan Gıda Bankasınca ihtiyaç sahibi engelli ve yaşlıların yardımları bizzat ekipler tarafından bu kişilerin evlerine teslim ediliyor.

Kaynak: AA