Sahrap Soysal Ve Gökmen Sözen NEÜ'lü Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Yemek Uzmanı Sahrap Soysal ve Food in Life Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Gastronomi Topluluğunun organizasyonuyla, öğrencilerle bir araya geldi.

Sahrap Soysal Ve Gökmen Sözen NEÜ'lü Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Programa NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, Turizm Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Yoğun katılımın olduğu programda öğrenciler sevdikleri ve sosyal medya üzerinden de sürekli takip ettikleri iki ismi NEÜ’de görmekten oldukça memnun kaldılar.

Konferans öncesi, Gastronomi Bölümünün Uygulama Mutfağında Sahrap Soysal ve öğrenciler Siirt’in yöresel yemeği olan perde pilavını pişirdi. Öğrenciler için farklı bir deneyim olan bu uygulama sırasında Sahrap Soysal da Gastronomi Bölümü Uygulama Mutfağını inceleme ve değerlendirme fırsatı buldu.

Ardından Erol Güngör Konferans Salonunda yapılan konferansta iki isim öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

“Yerel olmadan dünya çapında iş yapılamaz”

Yöresel değerlerin önemini vurgulayan ve yerel olmadan dünya çapında iş yapılamayacağının altını çizen Soysal, önce annelerin, babaannelerin yemek tariflerinin uygulanması ve öğrenilmesi ardından dünya mutfağına geçilmesinin daha doğru bir yol olacağını belirtti.

“Yöresel değerleri ne kadar iyi öğrenir ve dünyaya taşırsanız o kadar başarılı olursunuz” diyen Soysal yemeğin tüm hayatımızda çok ön plana çıkan bir özne olmaya başladığının altını çizdi.

Öğrencilere farklı bir şeyleri bulmayı ve farklı şeyler ortaya koymayı öğütleyen Soysal, “Çok araştırmanız, her şeyi bilmeniz, çok okumalar yapmanız ve dünyayı çok iyi takip etmeniz gerekiyor” dedi.



“Kendi coğrafyanızdaki ürünleri iyi tanımanız lazım”

Gökmen Sözen de konuşmasında tecrübe vurgusu yaptı ve bu mesleği yapacak olanlara belli konularda tavsiyelerde bulundu. Gastronominin sadece yemek yapmak olmadığını ayrıca bir yeme içme kültürü olduğunu kaydeden Sözen, bütün katmanlarıyla gastronominin ele alınması gerektiğini söyledi.



Gastronomi iletişimine vurgu yapan Sözen, “Dünyadaki trendleri iyi bilmeniz, kendi coğrafyanızdaki ürünleri iyi tanımanız lazım. En önemlisi kendinize bir hedef koymanız lazım” dedi.

“Türkiye coğrafyasındaki ürünleri nasıl geliştiririz, bunu önce kendi halkımıza nasıl yediririz, dünyaya nasıl tanıtırız?” diyen Gökmen Sözen, geçmişten beslenmenin önemine de vurgu yaptı.

Program soru cevap bölümü, toplu fotoğraf çekimi ve NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu’nun Sahrap Soysal ile Gökmen Sözen’e ödül takdimleriyle son buldu.
Kaynak: İHA