Sabah Namazında Halep İçin Dua Edildi

Elazığ’da sabah namazı sonrası Halep’te katliamlara karşı direnen Müslümanlar için dua edildi.

Sabah Namazında Halep İçin Dua Edildi
Elazığ’daki bazı Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri Halep’te yaşanan savaşı protesto etmek amacıyla ’Elaziz Halep için Duada Buluşuyor’ etkinliği kapsamında sabah namazında bir araya geldi. İzzetpaşa Camii’nde sabah namazı vaktinde gerçekleşen programda cami cemaati Halep’teki Müslümanlar için dua etti.

Etkinlik kapsamında bilgi veren Abı Hayat Vakfı Başkanı Ersin Eryılmaz, "Bugün çok acı katliam ve zulümlere şahitlik ediyoruz. Namusunu, canını, malını korumakla sorumlu oldukları halklarının üzerlerine bombalar yağdırarak katleden yöneticilere şahitlik ediyoruz. Bunun en acı örneği Halep’tir. 30 bin metrekare alanda 300 bin insanın kuşatıldığı ve üzerlerine her gün bombanın yağdırıldığı bir süreç yaşanıyor. Bu süreçte kardeşlerimizin derdi yüreğimizi yakıyor. Bu dertte bir araya gelen 15’e yakın STK ne yapabiliriz diye istişare ettik. Aramızda duası kabul olacak birkaç kişinin saflarımızda olacağını ümit ederek dualarda buluşalım istedik. ’Elaziz Halep için Duada Buluşuyor’ etkinliğinin kararını aldık" dedi.

’Elaziz Halep için Duada Buluşuyor’ etkinliğinin 5 hafta boyunca Cumartesi günü sabah namazında İzzet Paşa Camii’nde yapılacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA