Zafer Kalkınma Ajansı Yönetimi Kütahya'da Toplandı

Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu, Kütahya'da toplandı.

Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'nun 2016 yılı 14. toplantısı, Kütahya Valiliği es sahiliğinde kentteki bir otelde yapıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, toplantının açılışında yaptığı açıklamada, ajans faaliyetleri ile gündem konularının görüşülüp karara bağlanacağını söyledi.

Yönetim kurulunda 21. EMITT 2017 Turizm Fuarına katılımın birinci gündem maddesi olarak değerlendirileceğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

'Toplantımızın ikinci gündem maddesi olarak da Doğrudan Faaliyet Destek Programları kapsamında hazırlanıp ajans tarafından geliştirilen proje eylem planlarını görüşeceğiz. Bu kapsamda illerimizde ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla ayrı ayrı proje geliştirme grupları kurulmuştu. Bundan sonraki süreçte bu grupların proje eylem planlarında belirlenen proje konuları üzerinde detaylı bir şekilde çalışması ve projeleri yürütecek kurum ile kuruluşları yönlendirmesini öngörüyoruz. Ümit ediyorum ki bölgemiz ve ülkemiz için çok başarılı ve faydalı proje uygulamaları yapılacaktır.'

Yıldırım, yönetim kurulu olarak yararlanıcılardan gelen projelere ilişkin talepleri ve projelerle ilgili gelişmeleri ele alacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

'Mevzuatımızın izin verdiği ölçüde projelerin uygulanmasını kolaylaştırmak adına yararlanıcılarımızdan gelen talepleri olumlu karşılıyor ve bu hususta her zaman yapıcı olmaya azami gayret gösteriyoruz. Projelere mali destek sağlamanın yanında sağlanan desteklerin etkin ve belirlenen hedeflere uygun bir şekilde kullanılıp kullanılmadığını iki ayda bir hazırlanan bu raporlar vesilesiyle yakından takip ediyoruz.'

Ajansın 2017 bütçesinin de görüşüleceği öğrenilen toplantıya, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Uşak Valisi Ahmet Okur, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Uşak İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selim Kandemir ve Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı katıldı.

Kaynak: AA