TİKA Sudan'da Mesleki Eğitim Faaliyetlerine Devam Ediyor

Sudan’ın başkenti Hartum’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) katkılarıyla kurulan Sudan Türkiye Mesleki Eğiticilerin Eğitim Merkezi faaliyetlerine devam ediyor.

TİKA Sudan'da Mesleki Eğitim Faaliyetlerine Devam Ediyor
T.C Milli Eğitim Bakanlığı ve Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından görevlendirilen uzman eğiticilerin dönemler halinde hizmet verdiği Sudan Türkiye Mesleki Eğiticilerin Eğitim Merkezi, Mekatronik, Elektronik, Elektrik, CNC (Makine Nümerik Kontrol), İklimlendirme-Soğutma (Klima ve Buzdolabı), Kaynakçılık, Mobilya, Bilgisayar, Otelcilik-Turizm, Tekstil Konfeksiyon bölümlerinde sertifikalı eğitim programları düzenledi.

Yılda yaklaşık bin Sudanlı mesleki eğiticilerin eğitim gördüğü Sudan Türkiye Mesleki Eğiticilerin Eğitim Merkezi’nde son dönemde İş Sağlığı ve Güvenliği, İnnovasyon Yönetimi Eğitimi, Genel Bakım Sistemleri, Bilgisayar Kurulumu ve SCADA sistemleri, Gazaltı ve Argon kaynağı konularında 100’ü aşkın kursiyerin yaklaşık 1 ay süren seminerleri tamamlandı.

Proje kapsamında kursiyerlere ani yangın ve acil durum davranış eğitimleri, proaktif hazırlık sistemi, Bilgisayar SCADA izleme sitemi ile Sudan’da ilk defa her türlü sosyal ve mühendislik /teknik süreç izlenmesi, takibi, kontrolü ile gazaltı ve argon kaynaklarında en son sistemlerin eğitimleri uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Kurslara iştirak eden katılımcılar TİKA’ya teşekkürlerini ileterek, eğitim programlarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: İHA