Mudanyalı Öğrencilerden Haleplilere Yardım

Mudanya Dörtçelik Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri topladıkları 1 tır dolusu yardım malzemesini Haleplilere ulaştırmak üzere yola çıkardı.

Mudanya Dörtçelik Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrenci ve öğretmenleri, Okul Aile Birliği, İHH Mudanya Temsilciliği ile ilçedeki esnaflar arasında toplanan yaklaşık 20 ton un, çeşitli gıda maddeleri, çocuk bezi ve mamaları, ayakkabı, bot, kışlık kalın montun yanı sıra çeşitli giyim eşyalarından oluşan 25 ton malzeme Haleplilere ulaştırılmak üzere bir tıra yüklenerek yola çıkarıldı.

Mudanya Dörtçelik Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Bülent Gül yardım tırını yola çıkarmadan önce yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

'Öğrencilerimiz, aile birliğimiz, öğretmenlerimiz, diğer yardım kuruluşlarımız ile esnaflarımızın destekleriyle hazırladığımız yardım TIR'ı Halep’teki insanlık dramına bir nebze katkı olsun diye hazırlanıp yola çıktı. Biz de öğrencilerimizde yardımcı ruhunu oluşturmak ve sivil toplum çalışmalarına katkı sağlamak için okulumuzda bu tür bir çalışma başlattık. Yaklaşık 25 ton çeşitli gıda, giyim ve ihtiyaç malzemelerini oluşturduk. İnşallah hayırlara vesile olup oradaki acılar son bulur.'

Daha sonra yardım tırı dualarla Haleplilere ulaştırmak üzere yola çıktı.

Kaynak: AA