Gaziantep'te Yılbaşı Tedbirleri

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı için bazı tedbirlerin alındığını bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların aralık ayının son günlerini güven içerisinde geçirerek yeni bir yıla rahat ve huzur içerisinde girmesini sağlamak amacıyla Asayiş, Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube müdürlükleri başta olmak üzere tüm birimlerde gereken genel güvenlik tedbirlerini aldı.

Bu kapsamda asayiş açısından şehirlerarası otobüs terminali, havalimanı, kırsal terminaller, büyük alışveriş merkezleri ve çevresi, şehir içi otobüs-minibüs durakları ve çevreleriyle halkın yoğun olarak bulunabileceği 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Sanko AVM, Maarif Kavşağı, Eski Adliye Önü, Başkarakol Kavşağı, Kırkayak Parkı, Yeşilsu Parkı, Balıklı Parkı, üniversite önü, Yüksek Bina Kavşağı ve Primeal AVM için ilçe devriye ekiplerine bağlı motorize ekiplere takviye olarak güven timleri ve yaya devriyeler çıkartıldı.

Olası kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarıyla meydana gelmesi muhtemel terör eylemlerine karşı şüpheli çanta, paket ve poşetler üzerinde yapılan denetim ve kontroller sıklaştırılarak gerekli emniyet tedbirleri alındı.

Trafik yönünden alışveriş merkezleri çevresi, ana güzergahlarıyla kavşaklarda trafik akışının sorunsuz şekilde sağlanması için gerekli tedbirler alınarak şehirlerarası otobüs terminali ve toplu taşıma araçlarının geçiş güzergahları, alkollü araç kullanımı ve bunun sonucunda meydana gelmesi muhtemel trafik kazalarının önlenebilmesi amacıyla sürücüler üzerinde gerekli denetimlerin yapılabilmesi için yeteri kadar personel görevlendirmesi yapıldı.

Alkollü araç kullandığı tespit edilen araçlar için araçta alkolsüz sürücü bulunması durumunda araç trafikten men edilerek sürücü ve yolcuların gidecekleri yerlere ticari araçla gitmeleri sağlanacak.

Vatandaşların trafikle ilgili müracaatları değerlendirilerek gerekli tedbirlerin alınması için 24 saat esasına göre nöbetçi amir ve memur görevlendirilecek. Alınan bu önlemlere rağmen trafik kurallarına uymadığı ve araçlarında bulundurulması zorunlu araç ve gereçleri bulundurmadığı belirlenen araç sürücüleri hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak.

Kaynak: AA