Bolu'da Sokak Kedileri İçin 'Köşk' Yaptırıldı

Bolu Belediyesi, kış koşullarında sokakta yaşam mücadelesi veren kediler için 'Kedi köşkü' adı veriler barınak yaptırdı.

Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak kedilerin zorlu kış şartlarında barınma, yem ve su bulmakta zorluk çekmesini göz önünde tutarak, belirlenen bölgelere özel olarak hazırlatılan ve 'kedi köşkü' adı verilen barınaklar yerleştirdi.

Hazırlanan birer 'kedi köşkü', kentte belirlenen yerlerden Kılıçarslan Mahallesi'ndeki bir evin bahçesi ile Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesine Veteriner İşleri Müdürü Koray Kolludemiroğlu nezaretinde yerleştirilerek içerisine kedi maması ve su bırakıldı.

Kolludemiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıkladığı verilere göre, Türkiye’nin en soğuk şehirlerinden birisi olarak sokak hayvanları için bir dizi önlem aldıklarını belirtti.

Kış mevsiminin gelmesiyle her gün şehir merkezinde onlarca noktaya yem ve mama bıraktıklarını ifade eden Kolludemiroğlu, sokak kedileri için de 'kedi köşkü' adını verdikleri barınaklar hazırlattıklarını kaydetti.

Kolludemiroğlu, bu barınakları hayvanseverlerin talepleri doğrultusunda sokak kedilerinin yoğun bulunduğu noktalara yerleştireceklerini belirterek, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarının kış boyunca devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA