Beyoğlu'nda Kırmızı Sedir Söyleşileri'ne Yoğun İlgi

Beyoğlu’nda her hafta öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle takip edilen Kırmızı Sedir Söyleşileri’nin bu haftaki konukları Beyoğlu Piyale Paşa İlkokulu öğrencileri oldu. Sevilen Yazar Nur Dombaycı ile hoş bir sohbet gerçekleştiren öğrenciler, kendilerine Başkan Demircan’ın hediye ettiği “Mucit Torunu Olmak Kolay Değil” isimli kitabı da yazarına imzalatma fırsatı buldular.

Beyoğlu'nda Kırmızı Sedir Söyleşileri'ne Yoğun İlgi
Beyoğlu Belediyesi tarafından çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen Kırmızı Sedir Söyleşileri bu hafta da yoğun ilgi gördü. Turabibaba Kütüphanesi’nde her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen söyleşilerin bu haftaki konukları Beyoğlu Piyale Paşa İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri oldu. Sevilen çocuk edebiyatı yazarı Nur Dombaycı ile hoş bir sohbet gerçekleştiren öğrenciler keyifli dakikalar geçirdi. Kitap okumanın ve kütüphane kullanmanın önemini anlatan Yazar Dombaycı öğrencilere, bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Başkan demircan’ın hediye ettiği kitabı yazarına imzalattılar

Kendilerine, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın hediyesi olan Yazar Dombaycı’nın “Mucit Torunu Olmak Kolay Değil” isimli kitabını okuyan öğrenciler, söyleşide Yazar Dombaycı’ya birçok soru yöneltti. Neden yazar olmayı tercih ettiniz? Kitap yazmak için ne yapmak gerekir? Kitap yazmak için çok okumak gerekli midir? gibi sorulara itina ile cevap veren Yazar Dombaycı, yazar olmaya nasıl karar verdiğini de öğrencilere anlattı.

Bu tür söyleşiler öğrencilerin okumayı sevmesinde büyük öneme sahip

Yazar Nur Dombaycı, Kırmızı Sedir Söyleşileri ile çocukların kütüphanelerde yazarlarla buluşmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Bu tür söyleşiler öğrencilerin okumayı sevmesinde büyük önem arz ediyor. Çocuklara ve bizlere bu imkanı sağladığı için Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrenciler, söyleşinin sonunda, yazara, kitaplarını imzalattılar.
Kaynak: İHA