Air Canada Türkiye Pazarında Yüzde 20 Büyüdü

Kuzey Amerika’dan Türkiye’ye direkt sefer düzenleyen Kuzey Amerikalı havayolu şirketi olan Air Canada, Türkiye pazarında 2016 yılında yüzde 20 büyüdü.

Air Canada Türkiye Pazarında Yüzde 20 Büyüdü
Türkiye’deki faaliyetlerine 2013 yılında başlayan ve İstanbul-Toronto arasında direkt sefer düzenleyen Kanadalı hava yolu şirketi Air Canada, 2016 yılında yüzde 20 büyüdüğünü açıkladı.

Türkiye pazarına olan güvenlerinin 2016 gibi çok zor bir yıl da bile devam ettiğini ve haklı çıktıklarını gördüklerini vurgulayan Air Canada Türkiye Genel Müdürü Nedime Konuksever, "2016 yılı Air Canada’nın Türkiye’de yüzde 20 büyüdüğü bir yıl oldu. Bu büyüme Air Canada’nın küresel olarak her türlü ekolojik, ekonomik faktörlerden bağımsız sürdürülebilir karlı büyüme hedefiyle çok örtüşüyor. Türkiye pazarında yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen seferlerimizde hiç aksama olmadı. Türkiye pazarına olan güvenimizi hep koruduk. Güvenlik önceliklerimizle operasyonlarımıza devam ettik. Bu nedenle de hızlı büyüdük ve büyümeye devam ediyoruz” dedi.

Türkiye’ye jetlagsiz, geniş gövdeli, Dreamliner B787 uçakları ile sefer yapan havayolu olduklarına dikkat çeken Konuksever, "B787 Dreamliner uçaklarımız ile ilgili o kadar olumlu geri dönüşler aldık ki 2017 yılında B787 uçakların daha yüksek kapasite olan 900 serisine geçeceğiz. Türkiye pazarına vermiş olduğumuz önemin göstergesi olan yeni yatırımımız ile 2017 yılı da büyüyeceğimiz bir pazar olacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA