MUTSO Akademi İçin İmzalar Atıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası arasında MUTSO Akademi imza töreni düzenlendi.

MUTSO Konferans Salonu'ndaki törene Vali Amir Çiçek, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş katıldı.

Törende konuşan MUTSO Başkanı Karakuş, odalarının makro projelerinden biri olan MUTSO Akademi'nin üyelerinin ticari ve sosyal gelişimine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Protokolle üyelerine yeni ufuklar kazandırarak, iş hayatlarındaki başarılarına destek vermek istediklerini belirten Karakuş, 'Üyelerimize profesyonel ölçülerde eğitim ve gelişim hizmetleri sağlamak için Üniversitemiz ve Odamız tarafından MUTSO Akademi oluşturulmuştur. Burada hedefimiz Muğla'nın ve üyelerimizin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak ve kentin bütününün istihdam sıkıntısına çözüm üretebilen eğitimler veren bir yapıya dönüşmektedir.' dedi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise üniversitelerin bilgiyi topluma, yayma gibi bir görevinin de bulunduğunu söyledi.

Üniversitelerin görevinin sadece bilgi üretmek ve akademik çalışma yapmak olmadığına işaret eden Harmandar, 'Üniversitelerin amacı elde edilen bilgilerin halkın refahını arttırmak üzere paylaşılması ve halka ulaştırılmasıdır. Bu konuda bütün kamu ve kuruluşları ile işbirliği yapmaktayız. İmzalanacak protokolle hayata geçirilecek projenin, kurmuş olduğumuz teknoparkın faaliyetleri ve çalışmalarına da büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Harmandar ve Karakuş arasında protokol imzalandı.

Kaynak: AA