Karamürsel Belediyesi'nden Saraybosna'daki Okullara Bilgisayar Yardımı

Kocaeli’nin Karamürsel Belediyesi, Saraybosna’nın Stari Grad (Eski Kent) Belediyesi’ndeki okullara 20 bin euro değerinde bilgisayar ve teknik ekipman yardımında bulundu.

Karamürsel Belediyesi'nden Saraybosna'daki Okullara Bilgisayar Yardımı
Stari Grad Belediyesi ile kardeş olan Karamürsel Belediyesi tarafından gönderilen bilgisayar ve teknik ekipman, dün düzenlenen teslim töreniyle Saraybosna’daki 6 ilköğretim okuluna dağıtıldı. Teslim törenine Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric’in yanı sıra Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç ve okul müdürleri de katıldı.

Saraybosna’nın tarihi kent merkezini sınırları içerisine alan Stari Grad Belediyesi’nin Türkiye’den 8 belediye ile kardeşlik anlaşması bulunduğunu söyleyen İbrahim Hadzibajriç, Türkiye’deki kardeş belediyelerin Saraybosnalılara birçok konuda destek sağladıklarını ifade etti.

Türkiye ve Bosna-Hersek arasındaki güçlü ilişkilere dikkat çeken Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç ise Karamürsel Belediyesi’nin finansal desteği ile gerçekleştirilen projenin iki ülke arasındaki dayanışmanın sayısız örneğinden sadece biri olduğunu vurguladı.
Kaynak: İHA