Tunceli'ye Arama Kurtarma Aracı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde kullanılmak üzere gönderilen tam donanımlı kurtarma aracı ile personel taşıma aracı hizmete girdi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Valilik bahçesinde teslimi yapılan araçlara ilişkin konuşan Vali Osman Kaymak'ın, hayırlı olması temennisinde bulunduğu belirtildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet 8 çarpı 8 amfibi kurtarma aracı ile bir adet 4 çarpı 4 personel taşıma aracı gönderildiği belirtilen açıklamada, Vali Kaymak'nın şu görüşlerine yer verildi:

'Afet durumlarında kullanılmak üzere ilimize gönderilen 8 çarpı 8 amfibi araç karada ve suda arama kurtarma yapabiliyor. Sel, çığ, heyelan ve yolu olmayan açık engebeli ve eğimli arazilerde, bataklık ve sığ sularda, yoğun karlı arazilerde araç kullanılabiliyor.

50 derece dik yokuşlara çıkabiliyor ve 45 derece yan eğimli arazide yol alabiliyor. Amfibi araç 35 litre yakıtla 8 saat aralıksız arama kurtarma çalışmasını yapabiliyor. Araç ayrıca karada 6, suda ise 4 personel taşıma kapasitesine sahiptir. 4 çarpı 4 aracı ise arama kurtarma faaliyetlerinde personel taşımada kullanacaktır.'

Açıklamada valilik bahçesindeki etkinliğe Vali Yardımcısı Hasan Çiçek, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarının katıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA