'Sufi Yolu' İnanç Ve Kültür Turizmini Canlandıracak

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından yürütülen proje ile Antalya'nın yetiştirdiği sufi, şair, alim ve bilginlere ait mekanlar, kültür ve inanç turizmi açısından yeniden canlandırılacak.

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nce gerçekleştirilen 'Sufi Yolu' adlı projeyle Antalya'nın yetiştirdiği sufi, şair, alim ve bilginlere ait mekanların yeniden canlandırılması planlanıyor.

Projeye ilişkin Akdeniz Üniversitesinde gerçekleştirilen toplantıda, 'Sufi Yolu' olarak adlandırılan güzergah, Finike ilçesindeki Kafi Baba, Bedir Baba, Eroğlu Nuri Hazretleri, Elmalı'daki Abdal Musa Hazretleri, Kınalı Baba, Ahi Baba, Haydar Baba, Baltası Gedik Mahmud Dede, Vahib-i Ümmi Hazretleri ve Sinan-ı Ümmi Hazretleri olarak belirlendi.

Proje ile Sufi Yolu'ndaki şair, alim ve bilginlerin türbeleri dönemin türbe mimarisine uygun olarak inşa ve restore edilecek. Sufi Yolu'na çıkacak güzergah tabelaları, katalog çalışmaları, film çekimleri ve hikaye ile roman yarışmaları yapılacak.

Kültür ve inanç turizmi açısından farkındalık oluşturmayı da amaçlayan proje kapsamında konferanslar düzenlenecek ve Elmalı'da Vahib-i Ümmi Türbesi'nin yanında bin kişilik Vahib-i Ümmi Kültür Merkezi inşa edilecek.
Kaynak: AA