İbrahim Çeçen Üniversitesinde 'Farkındalık Atölyeleri' Etkinliği

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesindeki öğrenci toplulukları ile Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Ağrı İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü ‘Farkındalık Atölyeleri’ etkinliği sona erdi.

İbrahim Çeçen Üniversitesinde 'Farkındalık Atölyeleri' Etkinliği
Farkındalık atölyeleri ana başlığıyla Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesindeki Kritik Analitik Düşünme Topluluğu ile KYK Ağrı İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü seminerlerde; “Tarih”, “Edebiyat”, “İlahiyat”, “İslami İlimler”, “Sağlık Bilimleri” ve “Siyasal Bilimler” alanlarında atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

İki hafta boyunca devam eden atölye çalışmalarında, 12 akademisyen 12 farklı konuyu işledi. 2 gün devam eden atölye çalışmalarında, KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin alanında uzman akademisyenler sayesinde önemli konularda farkındalık sahibi olmaları sağlandı. Farkındalık atölyeleri seminerlerinin son programında “15 Temmuz’un Dünü, Bugünü Yarını” ele alındı. Programda konuşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Araştırma Görevlisi Yasin Erkan, Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleştirilen askeri darbeleri anlattıktan sonra geçtiğimiz 15 Temmuz’da FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen kalkışma arka planı hakkında bilgi verdi. Araştırma Görevlisi Erkan, “FETÖ/PDY terör örgütü, MİT krizi, 17-25 Aralık ekonomik darbe girişimi, Rus uçağının düşürülmesi ve son olarak 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain ve kalleş kalkışma ile gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Bunlar bugüne kadar dini bir kimliğe bürünerek insanların inançlarını suistimal etmiş, İslami simge ve değerleri kullanarak gerçek amaçlarını gizlemişlerdir. Onlara cemaat demek çok yanlıştır. Onların gerçekleştirdikleri hainlik, maalesef dini hassasiyetlere zarar vermiştir” diye konuştu.

Seminerlere katılım sağlayan yaklaşık 300 öğrenciye katılım sertifikası ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları arasında yer alan kitapların verildiği program, soru-cevapla sona erdi.
Kaynak: İHA