Hakkari'de Karla Mücadelede Çalışması

HAKKARİ – Hakkari’de yürütülen karla mücadele çalışmalarında kullanılan son teknoloji iş makineleri sayesinde kapalı köy ve mezra yollarının kısa sürede ulaşıma açılması yöre halkını sevindirdi.

Hakkari'de Karla Mücadelede Çalışması
Yaklaşık bir hafta önce etkili olan kar esaretinin ardından başlatılan çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından hazır kıta haline getirilen onlarca iş makinesi ve personelle başlatılan karla mücadele çalışmasında büyük başarılar elde edildiği belirtildi. Bir zamanlar aylarca kapalı kalan köy ve mezra yollarının zamanında ulaşıma açılması ise yöre halkını sevindirdi.

Son teknoloji iş makinelerinin kullanıldığı karla mücadele çalışmasında onlarca köy ve mezra yolu ulaşıma açılırken, halen kapalı olan az sayıdaki köy ve mezralardaki çalışmaların ise devam ettiği belirtildi. Eski iş makinelerinin doğaya yenik düştüğünü belirten yöre halkı, yeni teknoloji iş makineleri sayesinde yolların kısa sürede açıldığını belirttiler.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri ise, il genelinde 139 köy ve 381 mezranın bulunduğunu belirterek, karla mücadele ekiplerinin hummalı çalışması sonucunda kısa sürede ulaşıma açıldığını belirterek, halen kapalı olan 12 köy ve 39 mezra yolunda ise çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Hakkari Belediye Başkanlığı ekipleri ise, şehrin değişik noktalarında karla mücadele çalışması başlattı. Mahalle yollarını kardan temizleyen belediye ekipleri, çarşı merkezindeki kar yığınlarını da toplayarak kamyonlarla şehir dışına çıkartıyor.
Kaynak: İHA