Uşak'ta Öğrencilerden Haleplilere Yardım

Bir grup üniversite öğrencisi, Halepli savaş mağduru sivillere yardım amacıyla düzenlenen kermesten elde ettikleri 7 bin 150 lirayı 'Şefkat Çadırı'na bağışladı.

Uşak'ta Enderun Yüksek Öğrenim Erkek ve Kız Öğrenci Yurtları öğrencileri, Halepli savaş mağduru sivillere yardım amacıyla düzenlenen kermesten elde ettikleri geliri 'Şefkat Çadırı'na bağışladı.

Uşak İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından Halepli sivillere destek amacıyla Tiritoğlu Parkı'nda düzenlenen kermeste, öğrencilerin hazırladıkları el işi ürünleri ve yiyecekler satıldı.

Uşak Enderun Yüksek Öğrenim Erkek ve Kız Öğrenci Yurtları Müdürü Ramazan Kocabıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt öğrencileri tarafından hazırlanan ürünlerin üç gün boyunca kermeste satıldığını ve 7 bin 150 lira gelir elde edildiğini söyledi.

Kocabıyık, gelirin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Haleplilere yardım için oluşturulan 'Şefkat Çadırı'na bağışlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

'Halepliler bizim kardeşlerimiz. Halep'te yaşanan insani drama sessiz kalamayız. Oradaki sivillerin bu yardıma ihtiyaçları var. Zor koşullarda yaşamaya çalışıyorlar, soğuk havada kalacak sıcak bir evleri yok. Bizde onların yerinde olabilirdik. Bizim üzerimize düşen onlara destek olmak, yardım etmek, yaralarını sarmak. Şu anda Suriye'de mazlumlar esaret ve zulüm altında. Amacımız onlara bir nebze de olsa katkıda bulunmak.'

Uşak İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mustafa Kahraman ise Türkiye'nin her zaman mazlumun yanında olduğunu dile getirerek, 'Düzenlediğimiz kermesle birlikte savaş mağduru sivillerin yaraları bir nebze sarılacak. Kermese destek olan herkese teşekkür ederim.' dedi.
Kaynak: AA