Eski Hastane Binası Müptela Ve Hırsızların İstilasına Uğradı

Mardin Devlet Hastanesi’nin eski hizmet binası önce hırsızlar tarafından yağmalandı, ardından da madde bağımlılarının mekanı oldu.

Eski Hastane Binası Müptela Ve Hırsızların İstilasına Uğradı
Sağlık Bakanlığınca Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığına yaptırılan 300 yataklı Mardin Devlet Hastanesi, geçen yıl hizmete girdi. Yeni hastanenin hizmete girmesiyle boşalan eski hizmet binası ise hırsızlar tarafından yağmalanarak kullanılmaz hale getirildi.

Hastanenin boşaltılmasını fırsat bilen hırsızların, dış kapı kilitlerini kırıp içerdeki elektrik kablolarını, su tesisat borularını, muslukları ve lavaboları çaldıkları görüldü.

Hastanenin içi savaş alanına dönerken, yerlerden çok sayıda ilaç, tıbbi malzeme, reçete ve dosyanın bulunması ise dikkat çekti. Hiçbir güvenlik tedbirinin alınmadığı ve adeta kaderine terk edilen hastane, madde bağımlıların mekanı da olması tepkilere neden oldu.

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri, eski devlet hastanesinin şu anki durumunu rapor edilerek Sağlık Bakanlığına bildirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Eski Mardin Devlet Hastanesinin bürokratik görüşmeleri devam ediyor. Eski hastaneyi kullanacak mıyız, yoksa onu yıkıp yerine yeni hizmet binasını mı inşa edeceğiz bilmiyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından gelecek olan talimat doğrultusunda hareket edeceğiz. Bu hastanenin tekrar Mardin’e kazandırmak için en kısa zamanda tüm tadilat ve onarımını bitirdikten sonra Mardin halkının hizmetine sunacağız.”
Kaynak: İHA