Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Koç'tan Bosna-Hersekli Bakana Ziyaret

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Bosna-Hersek Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Ismir Jusko’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Koç'tan Bosna-Hersekli Bakana Ziyaret
Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Bosna-Hersek Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Ismir Jusko’yu ziyaret etti. Bosna Hersek’te altyapı inşasının ekonomik kalkınma açısından önemine dikkat çekilen ziyaret çerçevesinde Büyükelçi Koç, Türkiye’nin bu kapsamda Bosna Hersek’i desteklemeye hazır olduğunu vurguladı. Koç, Türk iş adamlarının Bosna Hersek’e yatırım konusunda arzulu olduklarını ve bilhassa altyapı yatırımlarıyla yakından ilgilendiklerini ifade etti.

Türkiye’nin Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna ve Sırbistan’ın başkenti Belgrad arasında inşa edilebilecek bir otoyol projesinin finansmanını üstlenmeye hazır olduğunu kaydeden Büyükelçi Haldun Koç, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Bosna-Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Şaroviç ve Sırbistan Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajic ile gerçekleştirdiği üçlü zirvede teklif ettiği projenin bölgenin kalkınmasında önemli rol oynayacağına dikkat çekti.

Ekim ayında gerçekleştirilen üçlü zirvede Ekonomi Bakanı Zeybekci, Bosna-Hersek ve Sırbistan arasında lojistik manada büyük ehemmiyeti olan karayolu ve demiryolu projelerinin bir an önce başlatılmasını teklif ederek projelerin gerçekleştirilmesi ve finansmanında Türkiye’nin aktif rol oynamaya hazır olduğunu ifade etmişti.
Kaynak: İHA