Musul'da İntihar Saldırısı

DEAŞ militanlarının kentin doğusundaki Gökçeli Mahallesi'nde bombalı araçla düzenlediği saldırıda bir kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Irak'ta terör örgütü DEAŞ militanlarının, Musul'un doğusundaki Gökçeli Mahallesi'nde düzenlediği intihar saldırısında bir sivilin öldüğü, aralarında askerlerin de olduğu 30 kişinin yaralandığı belirtildi.

Irak ordusunda görevli Tümgeneral Aziz Halid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki ay önce DEAŞ'tan kurtarılan Gökçeli Mahallesi'ndeki güvenlik merkezi ve halk pazarına yakın bölgede intihar eylemi gerçekleştirildiğini söyledi.

Halid, DEAŞ'a ait 3 bombalı araçla düzenlenen saldırıda bir sivilin hayatını kaybettiğini, 9'u asker 30 kişinin yaralandığını aktardı.

Söz konusu intihar saldırısı Musul'un doğu yakasındaki kurtarılmış bölgelerde güvenlik güçlerine yönelik ilk saldırı olarak nitelendirildi.

Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri, kentin doğu girişinde yer alan Gökçeli Mahallesi'ni, Musul'u kurtarma operasyonunun başladığı 17 Ekim'den iki hafta sonra 1 Kasım'da DEAŞ'tan geri almıştı.
Kaynak: AA