Suriyeli Hüseyin, Türkiye Sevgisini Resimlere İşliyor

Suriye’deki iç savaşta babası öldükten sonra Türkiye’ye ailesiyle gelen 8 yaşındaki Hüseyin Hüseyin’in, eğitim gördüğü okulda resim yeteneği ortaya çıktı. Küçük Hüseyin çok sevdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, binmek istediği arabaların ve Suriye-Türkiye bayraklarının resmini çizdi. Hayal ettiği arabaya binme isteğini İl Milli Eğitim Müdürlüğü gerçekleştirirken, minik Hüseyin çok sevdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına gidip sarılmak istiyor.

Suriyeli Hüseyin, Türkiye Sevgisini Resimlere İşliyor
Suriyeli küçük Hüseyin’in babası Hasan Hüseyin, Suriye’deki iç savaşta yaklaşık 4 yıl önce ekmek almaya gittiği sırada uçaktan atılan bomba sonucu hayatını kaybetmişti. 8 yaşındaki Hüseyin Hüseyin, 4 kardeşi ve annesi Sana ile Halep’teki evlerinden ayrılıp Türkiye’ye sığındı. İzmir’e gelen Hüseyin ailesi, Konak ilçesi Kubilay Mahallesi’nde iki göz odada 2 Suriyeli aile ile birlikte kalmaya başladı.

Anne Sana Hüseyin haftalık 100 liraya çanta üretim atölyesinde çalışırken 8 yaşındaki Hüseyin Hüseyin ise İl Milli Eğitim Müdürlüğünün açtığı Hacı Nuri Sevil Suriyeli Çocuklar Geçici Eğitim Mekrezi’nde eğitim görmeye başladı.

Suriye’de hiç eğitim göremeyen küçük Hüseyin, İzmir’de başladığı eğitim ile kısa sürede farkındalığını ortaya koydu. Öğretmenleri tarafından resim çizme yeteneği fark edilen Hüseyin, çok binmek istediği araba ve Suriye’deki savaş mağdurlarına Türkiye’nin kapılarını açan çok sevdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resimlerini yapmaya başladı.



Cumhubaşkanı’na sarılmak istiyor

Okula başladığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erodoğan’nın resmini gören Hüseyin, kimseden yardım almadan Türk bayrağı ve Erdoğan’ın resmini yaptı. Bunu gören öğretmenleri ise Hüseyin’in bu yeteneğine ve sevgisine çok şaşırdı. Savaştan kurtulup Türkiye’ye gelen Hüseyin, ’’Babam Erdoğan’ı çok seviyordu. Bende burada Erdoğan’ı gördüm, bizi savaştan kurtardı. Ben de Erdoğan’ı çok seviyorum. Onu çok seviyorum, görmek istiyorum, babam gibi sarılmak istiyorum. Erdoğan babam gibi benim saçımı okşasın’’ ifadelerini kullandı.

Hüseyin’in Türkiye-Suriye sevgisi

Suriyeli Hüseyin vatanı Suriye’yi çok severken ikinci vatanı olarak gördüğü Türkiye’yi de çok seviyor. Bu sevgisini resimlere döktüğü görülen Minik Hüseyin’in, çok sevdiği pastayı resmederken pastanın üzerine hem Suriye bayrağı hem de Türkiye bayrağı çizmesi dikkat çekti. Küçük yaşta olmasına rağmen Suriye’de kaldığı zamanda yaşanan savaşın dehşetini gören küçük Hüseyin, büyüyünce asker olmak istediğini belirtirken, ’’Babamın üzerine bombayı Esad attı. Asker olup, savaşmak istiyorum. Babamın intikamını almak istiyorum’’ dedi.



Hayalini İl Milli Eğitim Müdürlüğü gerçekleştirdi

Yaşadığı acı dolu günlerin ardından Türkiye’de annesi ve 4 kardeşi ile yeniden hayata tutunan Hüseyin’in en çok yaptığı resmiler arasında araba resimleri bulunuyor. Hiç arabaya binemeyen ve arabaya binip gezmeyi çok isteyen Hüseyin’in bu hayalini İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü gerçekleştirdi. Hüseyin’i okuduğu okuldan alan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Hüseyin’e küçük bir İzmir turu yaptırdı. Hüseyin’in arabadaki mutluluğu ise yüzünden okundu. İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, ’’Eğitim bir bütündür. Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Devletimizin zor durumda olan insanlara kucak açtığı bu dönemde, çocuklar için yapabileceğimiz ne varsa yapacağız’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA