Obezite Hastaları Antalya'da Buluşuyor

Türkiye genelinden 300’ü aşkın obezite hastası ve tüp mide ameliyatı ile sağlığına kavuşanlar Antalya’da bir araya gelecek.

Obezite Hastaları Antalya'da Buluşuyor
Türkiye genelinden 300’ü aşkın obezite hastası ve tüp mide ameliyatı ile sağlığına kavuşanlar Antalya’da, konunun uzmanı doktorların da bulunacağı etkinlikte bir araya gelecek. 25 Aralık Pazar günü Antalya Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilecek olan kahvaltıda tecrübelerini birbirleriyle paylaşacak olan katılımcılar sonrasında düzenlenecek tavla turnuvasıyla da stres atacak.

Kendisi de eski bir obez hastası olan ve tüp mide ameliyatı ile 46 kilo veren Bahri Taşkın, Türkiye’nin ilk Obezite ve Tüp Mideliler Derneğini kurduklarını söyledi.

Derneğin Antalya merkezli olduğunu ifade eden Taşkın, "İlk faaliyetimiz olarak bu hastalıktan mustarip olanlar ile tüp mide ameliyatı sayesinde sağlığına yeniden kavuşmuş kişileri bir araya getirmek. Bu sayede kişilerin akıllarındaki soru işaretlerinin giderilebileceği, bilgi ve deneyim paylaşımının yapılabileceği bir zemin hazırlamak oldu" dedi.

6 ay gibi kısa bir sürede 134 kilodan 88 kiloya düşerek daha sağlıklı bir hayata kavuştuğunu kaydeden Bahri Taşkın, derneğe katılım için yoğun talep olduğunu belirterek, "Antalya’da düzenlenecek etkinliğe obez tanısı konulan ve tüp mide ameliyatı olan herkes davetlidir. Katılmak isteyenlerin dernekle iletişime geçmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA