Milas'ta Hastanede Su Baskını Tatbikatı Yapıldı

Milas’da faaliyet gösteren özel hastanede, afet planı çerçevesinde 38 personeliyle su baskını tatbikatı gerçekleştirdi. Senaryo gereği su baskını sonucu 5 hasta güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Milas'ta Hastanede Su Baskını Tatbikatı Yapıldı
Olası bir afeti en az hasarla atlatmak için düzenli afet planı oluşturan Özel İzan Sağlık Hastanesi, 38 personelin katılımıyla su baskını tatbikatı düzenledi.

Senaryo gereği fırtına ve sağanak nedeniyle hastane binasının ön çatı katında yer alan yoğun bakım ünitesi tavanında şiddetli bir su akıntısı meydana geldi. Su baskını tehlikesini fark eden Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Başhemşire A. Deniz Karasu, en yakın telefonu kullanarak hastane santraline haber verdi.

Alarmın verilmesiyle tehlike altındaki bölümde 8 personel, 1 yeni doğan, 5 hasta ve 3 hasta yakını bulundu. Hastane yönetimine de haber verilmesinin ardından su baskının önlenmesi için ünite girişlerine kum torbası yerleştirildi.

Bu sırada görevli personel, su baskını tehlikesi altındaki 5 hastayı sedye yardımıyla asansörü kullanarak güvenli bölgeye nakil etti.

Hastanedeki hastaların ve hasta yakınlarının meraklı bakışları altında gerçekleştirilen su baskını tatbikatı başarılı bir şekilde sona erdi.
Kaynak: İHA