İyilik Meleği Gibi Çalışan Derneğin Çalışmaları Belgesel Oluyor

Aydın’da yaklaşık 6 yıl önce kimsesizlerin kimsesi olmak amacıyla kurulan ve il genelinde zorda kalan ya da dara düşen herkesin imdadına yetişen Aymelek Derneği’nin yardım elini uzattığı yaşlı ve engellilerin ibretlik hayat hikayeleri beyaz perdeye yansıtılıyor. ‘Kaderin Keder Olmasın’ adlı çalışma ile toplumun her kesimine ders niteliğinde mesajların verilmesi hedefleniyor.

İyilik Meleği Gibi Çalışan Derneğin Çalışmaları Belgesel Oluyor
Aydın’da 2010 yılında Gönül Dostu Yurdagül Altınbaş’ın öncülüğünde bir elin parmak sayısını geçmeyecek vefakar insan tarafından kurulan ve bugün 780 gönüllü çalışanı ile yüzlerce kişiyi hayata bağlayıp yeniden yaşama sevinci veren Aymelek Derneği’nin özel insanları hayat hikayelerini anlatacak. 28 Ocak 2017 tarihinde başlayacak ‘Kaderin Keder Olmasın’ adlı belgeselde 2016 yılında Gerodut Ödülünü alan Aymelek Derneği’nin Başkanı Yurdagül Altınbaş’ın yardım elini uzattığı yaşlı ve engellilerin inanılmaz hayat hikayeleri konu olacak.

“İbret alınması gereken çok hikaye var”

Her geçen gün teknolojinin de gelişmesi ile daha kolay ve daha rahat yaşam olanakları ortaya çıkmasına karşın, insanların gün geçtikçe daha çok ilgiye muhtaç duruma düştüğünü belirten Belgeselin Yönetmeni ve Yapımcısı Ömer Faruk Yıldırım, uzun süredir üzerinde çalıştığı bu projenin tasarım aşamasında Yurdagül Altınbaş’a yardımlarından dolayı müteşekkir olduğunu söyledi.

Yıldırım, “Yurdagül Altınbaş’ın bana anlattığı hikayelerden o kadar çok etkilendim ki bu insanların dramlarının ve onlara uzatılan yardım elinin herkes tarafından bilinmesi ve ibret alınması gerektiğini düşünerek bu belgeseli hazırlamayı karar verdim. Her bölümünde ayrı bir hikayenin anlatılacağı belgeselimizde, araştırmaları ve alt yapısı hazırlanan 30 hikayemiz var. Sırasıyla bu hikayeleri 2017 yılı içinde çekeceğiz” dedi.

Bilindiği gibi; Aymelek Derneği 2010 yılında Yurdagül Altınbaş tarafından sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek için kuruldu. 780 gönüllü çalışanı ile 2016 yılında Gerodut Ödülünü alan Aymelek Derneği aynı zamanda gündüz yaşlı bakım evi hizmeti de veriyor. Şu ana kadar Aydın’da 11 bin 300 eve gidip yardım eli uzatan dernek Aydın il genelinde kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışıyor.
Kaynak: İHA