Bartın'da 'Acil Sağlık Hizmetleri Ve Paramedik' Paneli

Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından 'Acil Sağlık Hizmetleri ve Paramedik' konulu panel düzenlendi.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İbrahim Tümen, üniversite konferans salonunda yaptığı konuşmada, paramediklerin, ölümle kalım arasında verilen mücadelede fedakarca çalışan sağlık çalışanları olduklarını söyledi.

Paramediklerin, ilk yardımda insan hayatında önemli yere sahip olduğunu belirten Tümen, şunları kaydetti:

'Paramediklerin bizim hayatımızda çok önemli yerleri var. Bunu son dönemlerde de görüyoruz. İnsan hayatındaki acil vakalarda en önemli zincirini oluşturuyorlar. Onların yapacağı bir müdahale o insanın hayatını kurtarıyor. Bu bakımdan da sadece bizim için değil bütün dünya ve ülkemiz için çok özeldir. İzlediğim haberlerde 112 ekiplerini gördüğümde mutlu oluyorum. Çünkü çok şükür vakalara hızlı bir şekilde müdahalede bulunuyor, çok hızlı şekilde olay yerine geliyorlar. İnşallah bu süre daha da kısalacaktır. Bu yönde de paramedik ve diğer eğitimler büyük önem arz ediyor.'

Panale, Dokuz Eylül Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Gürkan Ersoy, Bartın Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Görevlisi Aslı Saldamlı, İl Sağlık Müdürlüğünden Hasan Babayiğit, Acil Tıp Uzmanı Dr. Ayhan Korkmaz, Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA