Telefonu Sayesinde Terör Saldırısında Ağır Yaralanmaktan Kurtuldu

Beşiktaş'taki saldırıda yaralanan polis memuru Yılmaz: 'Bombadan çıkan şarapnel parçalarının bacağımdaki atar damara ulaşmasını cebimdeki telefon engelledi'.

Beşiktaş'taki terör saldırısında hafif yaralanan polis memuru Bayram Yılmaz, bombadan çıkan şarapnel parçalarının bacağındaki atar damara ulaşmasını cebindeki telefonun engellediğini belirtti.

Esenler Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Sağlık Grup Başkanı Arzu Aydınlı ve Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik ile saldırıda yaralanan ve ilçede oturan polisleri evlerinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Hastanede gördükleri tedavilerin ardından taburcu olan polis memurları ile sohbet eden Esenler Belediye Başkanı Göksu, saldırı sırasında yaşananları gazi polislerden dinledi.

Oruç Reis Mahallesi'nde oturan polis memuru Bayram Yılmaz ziyarette, bombadan çıkan şarapnel parçalarının bacağındaki atar damara ulaşmasını, cebindeki cep telefonunun engellediğini söyledi.

O gün annesinin Esenler Dörtyol Meydanı'nda Halep'e yardım için kurulan çadırda yardımda bulunduğunu belirten Yılmaz, 'Belki de bu sadaka sayesinde bugün hayattayım.' ifadesini kullandı.

Yılmaz ile sohbet eden Göksu ise kullanılamaz hale gelen telefonu yakından inceleyerek, sadakanın belaları defettiğini dile getirdi.

Menderes Mahallesi'ndeki evinde ziyaret edilen polis memuru Kerim Soğulcak ise patlama sırasında sırtından ve yüzünden yaralandığını, tedavisinin ardından taburcu edildiğini belirtti.

Göreve başladığını dile getiren Soğulcak, ziyaret için teşekkür etti.

- 'Şehit olan kardeşlerimize üzülüyoruz'

Esenler Belediye Başkanı Göksu ve beraberindekiler, son olarak da Esenler Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Hasan Aktaş'ın evine gitti.

Esenler Emniyet Müdürü Dağdeviren, Aktaş'ın vücudundan çıkarılan şarapnel parçalarını inceleyen Göksu'ya, terör saldırısında kullanılan bomba hakkında bilgi verdi.

Aktaş ise durumunun çok iyi olduğunu ifade ederek, duygularını, 'Keşke herkes bizim gibi böyle yaralanmış olsaydı. Bizler Allah'a şükürler olsun çok iyiyiz. Şehit olan kardeşlerimize üzülüyoruz.' şeklinde dile getirdi.
Kaynak: AA