Kırşehir'de Sığınmacı Öğrencilere Eğitim Yardımı

Kırşehir'de, sığınmacı olarak kentte bulunan 350 öğrenciye eğitim yardımı yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Öğretmen Ömer Aydın İlkokulu’nda düzenlenen törenle sığınmacı olarak kentte bulunan öğrencilere eğitim yardımı gerçekleştirildi.

Kırşehir Vali Yardımcısı Gökhan Gürbüzerol, törende yaptığı konuşmada, yaşanan iç karışıklıklar ve savaşlar nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye'ye gelen sığınmacı ailelere destek olunduğunu belirtti.

Ortadoğu’daki ülkelerde çok büyük dramlar yaşandığını ifade eden Gürbüzerol, şunları kaydetti:

'Ülkemiz, çok büyük bir devlettir. Nerede zorda kalan insanlar varsa onlarını kollarını açmıştır. Bizler de atalarımızın yaptıklarına uygun bir şekilde, bu konulara hassasiyet gösteriyoruz. Ülkemize sığınan göçmen kardeşlerimize kucak açtık. Bugünde yabancı uyruklu öğrencilere dağıttığımız hediyelerle onların eğitimlerine katkıda bulunmak istedik. Ülkelerindeki savaşların bir an evvel sona ermesini temenni ediyorum.'

İl Göç İdaresi Müdürü Osman Demir de Türkiye devletinin her zaman mazlumların yanında olduğunu, göçmen öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunarak derslerinde başarılı olmalarını sağlayacak yardımların yapıldığını dile getirdi.

Törene, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz de katıldı.

Kaynak: AA