GÜNCELLEME - Berlin'de Tır, Noel Pazarına Girdi

Berlin polisi, en az 9 kişinin öldüğünü doğrularken, olayın bir kaza mı, yoksa terör saldırısı mı olduğunun henüz kesinlik kazanmadığını, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi Olayla ilgili bir şüpheli yakalanırken şoföre refakat ettiği sanılan bir kişinin olay yerinde ölü bulunduğu açıklandı BERLİN POLİSİNİN YENİ AÇIKLAMASI EKLENDİ.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Noel pazarına giren bir tır, 9 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtı.

Berlin polisinden yapılan açıklamada, olayın bir kaza mı, yoksa terör saldırısı mı olduğunun henüz kesinlik kazanmadığı, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

En az 9 kişinin öldüğünü ve olayın ardından bir şüphelinin yakalandığını doğrulayan polis, bu kişinin kamyonu kullanan kişi olup olmadığının halen incelenmekte olduğunu bildirdi.

Şoföre refakat ettiği tahmin edilen bir kişinin ise olay yerinde ölü bulunduğu bildirildi.

Berlin’in turistik merkezlerinden Kurfuerstendamm’daki Noel pazarında büyük paniğe yol açan olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi.

Tırın Polonya plakalı olduğu tespit edilirken, terör saldırısı şüphesi nedeniyle olayın soruşturmasını Federal Başsavcılık üstlendi.
Kaynak: AA