Dünya Kooperatifçilik Günü

Manisa Birlik ve Obasya Turizm Gelişme Kooperatif Başkanı Mustafa Pala, Dünya kooperatifçilik gününü kutladı ve kooperatiflere önem verilerek destek sağlanması gerektiğini söyledi.

Dünya kooperatifçilik günü dolayısıyla açıklama yapan Pala, tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler, tarımsal gelişmede konut üretimi ve pazarlamada kooperatiflerden etkin biçimde yararlanırken, ülkemizde kooperatifçiliğin yeteri kadar önemsenmediğini vurguladı.

Manisa'da 41 yıldır kooperatifçilik yaptığını hatırlatan Pala, şu bilgileri aktardı:

'Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Kurduğu Kırsal Turizm Tesisiyle ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Yeni Kooperatifler kurmak için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Dünya Kooperatifçilik Günü’nü de önemine yaraşır biçimde kutlamalıyız. Kooperatifleri unutanlara, kooperatifler olmadan, yoksulluğu aşmanın, gelir dağılımında adaleti sağlamanın, konut üretmenin ve sağlıklı kentler kurmanın mümkün olmadığını hatırlatıyor ve gelişmiş ülkelerin kooperatifçilikten nasıl yararlandıklarını araştırıp görmelerini öneriyoruz. Kooperatiflere önem verilmeli destek sağlanmalı.'

Kaynak: AA