Çırak Açıklaması 'Ülkemiz Son 100 Yılın En Kritik Sürecinden Geçiyor'

AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak, “Ülke olarak son 100 yılın en kritik sürecinden geçiyoruz” dedi.

Çırak Açıklaması 'Ülkemiz Son 100 Yılın En Kritik Sürecinden Geçiyor'
AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı, ‘1916’dan 2016’ya Mehmet Akif Ersoy’u Anlamak’ konulu konferans düzenledi.

Ramazanoğlu Camii Konferans Salonu’ndaki konferans, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı konferansın açılışında konuşan AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak, “İçinde bulunduğumuz bu sürecin yanı sıra istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hem doğum yıl dönümü hem de vefat yıl dönümü olması münasebetiyle böyle bir konferans düzenledik. Bizim derdimiz, bu vatan, bu millet, bu bayrak, bu ezan. AK Parti derdi olanların partisi. Bu ülke için canımızın kanımızın son damlasına kadar çalışmaya, gayret etmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Çırak, şöyle devam etti:

“İçinden geçtiğimiz süreçte dünya çapında, özeklikle bizim ülkemizin de içinde bulunduğu Ortadoğu üzerinde bir takım hesaplar yapılıyor. Ülke olarak son 100 yılın en kritik sürecinden geçiyoruz. 1900’lü yıllardan kalan hesaplar şimdi tekrar görülmeye çalışılıyor. Bir takım haritalar yeniden çizilmeye çalışılıyor. Ama bu millet çok badireler atlattı. Bunu da atlatacaktır Allah’ın izniyle. Hep beraber, birlik olarak, dirlik olarak, diri olarak bu süreci hayırlısıyla atlatacağız.”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çelik, konferansta, Osmanlı’dan günümüze, Türkiye ve Ortadoğu üzerinde oynanmak istenen oyunları anlattı.
Kaynak: İHA