Adıyaman'ın Mobil Gezi Rehberi Hazırlandı

Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finansı sağlanan Adıyaman Mobil Gezi Rehberi hazırlandı.

Adıyaman'ın Mobil Gezi Rehberi Hazırlandı
Adıyaman’ın turizm potansiyelinin gelişmesi ve turizmine büyük katkı sağlayacak olan Adıyaman Mobil Gezi Rehberi sanal ortamda faaliyete geçti. Projenin tanıtım toplantı Adıyaman Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Aydın, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Seyit Demir, Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu ve turizmciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, “Proje ihtiyacı Adıyaman’a hiç gelmemiş olan bir kişi Adıyaman’a gelir gelmez istediğinde neye ihtiyaç duyar diye düşünerek bu ihtiyaçların karşılanması üzerine bu proje hazırlandı. Turizm değerlerimiz il dışında olduğu için buralara gitmek buralarla ilgili bilgi almak çok zor. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak Adıyaman Mobil Gezi Rehberi Projesi hazırlandı.

Akıllı telefonlardan android ve ios işletim sistemi üzerine play storeden indirebiliyorsunuz. İndirdikten sonra projenin alt bileşenlerini görebiliyorsunuz. Öncelikle bizim Adıyaman’da turizm değeri arz eden nelerimizin olduğunu İngilizce ve Türkçe olarak görüyorsunuz. Gezmek istediğiniz noktaları 250 eser içerisinden secerek gidebiliyorsunuz. 360 derece sanal gerçeklik videoları ve resimleri var. Özellikle gezileri yaparken ihtiyaç duyulan şeylerin başında örneğin, eserlerin tanıtımı geliyor. Örneğin Arsemia’yı gezerken o heykelin neyi ifade ettiğini karekod ile QR kod okuttuğunda İngilizce ve Türkçe eseri tanıtacak. Adıyaman’a gelen bir insanın konaklama yerleri gösterilecek. Yıldız durumlarına göre konaklama tesislerinin tamamı görülecek. Gastronomi ile bilgiler yer alacak. Dışarıdan gelmek isteyen kişilerin ulaşım bilgileri yer alacak” dedi.

Sakarya Üniversitesinden Büşra Ekinci, Adıyaman Mobil Gezi Rehberi ile ilgili teknik bilgileri verdi.

Daha sonra Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu konuşarak,”Tamamen gerçek ölçekli Miniadıyaman var. Bununda bu uygulamaya eklenmesini arzu ediyoruz. Turizm adına çok güzel bir adım. Turizm Adıyaman için çok geniş kapasitesi olan ancak yeterince istifade etmediğimiz bir sektördür. Bu çalışmanın reklamını iyi yapmamız lazım. Özellikle Adıyaman’ın dışında olan Adıyamanlıların bunun tanıtımını yapması gerekir” dedi.

Kaynak: İHA