15 Temmuz Gecesi O Paylaşımı Yapan Memur Beraat Etti

Zonguldak’ta 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan başarısız darbe girişimi sonrasında sosyal medya hesabından; “Allah’ım inşallah düşündüğüm şey oluyordur; kurtar bizi bunlardan” şeklindeki paylaşımı ile dava açılan şehit oğlu olduğu öğrenilen bir memur, paylaşımının yanlış anlaşıldığını söylediği duruşmada beraat etti.

15 Temmuz Gecesi O Paylaşımı Yapan Memur Beraat Etti
İddialara göre, Gökçebey ilçesinde bir kamu kurumunda memur olarak görev yapan 23 yaşındaki Murat K., başarısız darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle 8 Ağustos 2016 günü açığa alındı.

Hakkında “Terör Örgütü Propagandası” yapmak suçundan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Murat K., “Allah’ım inşallah düşündüğüm şey oluyordur, kurtar bizi bunlardan” şeklindeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.



9 Kasım 2016 tarihinde ilçedeki memurluk görevine iade edilen Murat K., paylaşımıyla kalkışmayı gerçekleştirenleri kastettiğini öne sürdü.

“Şehit çocuğuyum, terör örgütü yanında olmam mümkün değil”

Babası Mustafa K.’nın 1994 yılında şehit edildiğini söyleyen tutuksuz sanık Murat K., şehit çocuğu olduğunu ve terör örgütünün yanında olmasının mümkün olamayacağını anlattı. Paylaşımındaki sözlerin de yanlış anlaşıldığını hatırlatan Murat K., ifadesinde şöyle dedi:

“15 Temmuz gecesi darbe girişimi olduğunu ancak TSK’nın içinden küçük bir kalkışma olduğunu gördüm. TSK’nın tamamını kapsamadığını gördüm. Darbecilerden kurtulmamız gerektiğini kastederek paylaşımda bulundum. Kesinlikle darbenin başarıya ulaşmasını amaçlamadım. Tam tersine darbenin başarısız olma yönünde temennide bulundum. Üstelik babam 1994 yılında askerdeyken şehit düştü. Şehit çocuğuyum. Terör örgütü yanında olmam mümkün değildir. Ben bu paylaşımımın arkadaş listedeki kişiler tarafından darbe yanlısı olduğu kanaatine varılması yani yanlış anlaşılması nedeniyle paylaşımımı sildim. Beraatimi isterim.”

Cumhuriyet Savcısı, duruşmada Murat K’nın paylaşımının temenniden ibaret olduğu ve sanığın FETÖ/PDY örgütüyle ilgili bir bağlantısına dair bir bulgu bulunamadığı gerekçesiyle beraatini talep etti. Son sözünde “Vatanımın, milletimin bölünmez bütünlüğüne kasteden bütün hainlerin karşısındayım” diyen sanığın mahkemece beraatine karar verildi.

Kaynak: İHA