Kerry'den Roma'da Kritik Temaslar

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Lavrov ve De Mistura ile görüştü.

ROMA – Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, Roma’da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ve BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ile ayrı ayrı görüştü.

İtalya’nın köklü düşünce kuruluşlarından ISPI’nin bu yıl ikincisini düzenlediği MED – 2016 Akdeniz Diyalogları Forumu için başkent Roma’da bulunan Kerry, yine bu toplantılar için İtalyan başkentinde bulunan önemli isimlerle bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığından, Kerry’nin Roma’daki temaslarına ilişkin yapılan açıklamada, Kerry’nin, Sergey Lavrov’a Suriye'de devam eden mevcut durum üzerine ABD'nin ciddi kaygılarını ve Halep'te sivillere yönelik saldırılara dair endişelerini belirttiği ifade edildi.

İki liderin, insani yardımların ulaştırılması ile düşmanlıkların sona erdirilmesi çabaları ve siyasi geçiş çabalarına yönelik beklentileri ele aldıkları bildirildi.

John Kerry’nin Roma’daki bir diğer görüşmesi Staffan De Mistura ile oldu. ABD’li bakan bu görüşmesinin ardından bir grup gazetecinin bu görüşmesine ilişkin sorularına, 'Gelecek hafta Cenevre’de yapılacak görüşmeye ilişkin birtakım fikir alışverişinde bulunduk. Her iki tarafın da diplomaside devam etmenin ve bir şeyler yapılabilir mi bunu denemenin önemini anladığını söyleyeceğim. Kimse yeni yönetimi beklemiyor. Her ikisi de acil olduğunu düşünüyor' yanıtını verdi.

Bakan Kerry, gündüz saatlerinde de Roma’ya komşu Vatikan’a geçerek, Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile görüştü.
Kaynak: AA