Ege'nin İhracatı Tekrar Artışa Geçti

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre ihracatını yüzde 7 artırdı.

Birlikten yapılan açıklamada, Kasım ayında yapılan ihracatın iki aylık düşüşün ardından tekrar yükselişe geçerek 923 milyon 206 bin dolara ulaştığı, Ocak - Kasım dönemindeki ihracatın ise yüzde 5'lik artışla 9 milyar 993 milyon dolara ulaştığı kaydedildi.

Yaş meyve sebze sektörü yüzde 58’lik ihracat artışıyla ihracat artış rekortmeni olurken zeytin ve zeytinyağı sektörü yüzde 37, demir çelik sektörü yüzde 30, su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü ise yüzde 28’lik ihracat artışı yakaladı.

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, yaptığı açıklamada, Kasım ayındaki artışın sevindirici olduğunu belirterek Türkiye ortalamasından daha iyi bir performans gösterdiklerine dikkat çekti.

Ege Bölgesi’nde gıda ürünlerinde birçok ürünün ihracat sezonunun yoğun bir şekilde yaşandığını, bu sürecin de ihracat rakamlarına olumlu yandığını kaydeden Ünlütürk, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

'Türkiye, üreterek ihracat yaparak ekonomisini güçlendirebilir, insanına refah sağlayabilir. Üretimi destekleyen adımların artarak devamını bekliyoruz.'

Kaynak: AA