Beyazıt Meydanı'nda Halep Eylemi

Beyazıt Meydanı’nda düzenlenen eylemde Suriye Rejimi ve Rusya’nın Halep’e yönelik saldırıları protesto edildi.

Cuma Namazı’nın ardından aralarında İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin de bulunduğu bir grup, Rusya ve Suriye Rejimi’nin Halep’e yönelik yaptığı saldırıları protesto etmek için eylem düzenledi.

Beyazıt Meydanı’nda düzenlenen eyleme yaklaşık 500 kişi katıldı.

Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, Rusya, İran ve Suriye Rejimi aleyhine sloganlar atılmasının ardından basın açıklaması yapıldı.

Grup adına açıklama yapan İbrahim Bitik, ”Şer ittifakı Halep’i insansızlaştırarak zafer elde edebileceklerinin farkına varmışçasına bir soykırım gerçekleştiriyorlar. Halep’te 15 Kasım’dan bu yana Suriye Rejimi ve müttefikleri tarafından 2 binden fazla hava saldırısı, 7 binden fazla top atışı yapıldı. Zalimler bilinçli bir şekilde hastaneleri, fırınları, okulları, camileri ve halkın temel ihtiyaçlarını karşıladığı toplu mekânları vuruyor” şeklinde konuştu.

Halep’teki katliama sessiz kalındığını belirten Bitik, ”Halepli kardeşlerimizi sistematik katliamlar kadar, insanların sessizliği de yaralıyor. Pervasızca Halep üzerine ölüm kusan güçler, İslam Dünyası’nın ve insanlığın sessizliğinden güç alarak arsızca barbarlıklarını terörizmle mücadele diye pazarlıyorlar. Zalim olanca gücüyle katliamını sürdürürken, mazlumun yanında durmak haysiyetimizin gereğidir. Halep ölüyorken yaşamak günden güne büyüyen bir vebale dönüşüyor. Artık buna dur demeliyiz. Ayağa kalkmalı şerefimizi haykırmalıyız. Halep’in çağrısına ses vermek, onların ihtiyaçlarını karşılamak en asli vazifemizdir” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından eyleme katılanlardan bazıları ayrılırken, bir grup eylemci ise Saraçhane’ye doğru yürüyüşe geçti. Polis ekiplerinin kontrolünden Saraçhane Parkı’na gelen eylemciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA