SPK Haftalık Bülteni

VakıfBank, 5 milyar dolar tutarındaki borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurdu.

SPK haftalık bültenine göre, Kurul Finansbank'ın 150 milyon lira tutarındaki, Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletmenin 9 milyon lira tutarındaki bedelsiz sermaye arttırımı başvurusunu, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının 4 bin 283 lira tutarındaki bedelli sermaye arttırımı başvurusunu, Fiba Faktoring'in 500 milyon lira tutarındaki, Türk Traktör ve Ziraat Makinelerinin 200 milyon lira tutarındaki, Aktif Yatırım Bankasının 50 milyon lira ve 95 milyon avro tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.

VakıfBank, 5 milyar dolar tutarındaki borçlanma aracı ihracı için, Güven Varlık Yönetimi 200 milyon lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı için, Zorlu Enerji Elektrik Üretimi de 280 milyon lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı ve 1 milyar 250 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı için, kurula başvurdu.

-İdari para cezaları ve suç duyuruları

Kurul, Net Holding ve Net Turizm Ticaret ve Sanayi'ye ayrı ayrı 52 bin 98 lira, Menba Holding'e 26 bin 49 lira para cezası verilmesini kararlaştırdı. Politeknik Metal Sanayi ve Ticaretin pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, Piramit Menkul Kıymetlere 24 bin 672 lira, 1 kişiye 44 bin 94,02 lira para cezası uygulanmasına karar veren SPK, Aynes Gıda Sanayi ve Ticarete 651 bin 234 lira tutarında para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Kurul ayrıca, Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret nezdinde yapılan inceleme sonucunda 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına ve tespit edilen suçlar nedeniyle zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal şartların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan şirket yöneticileri aleyhine dava açabilecekleri hususunun SPK bülteni ile kamuya duyurulmasına karar verdi.

Arbul Entegre Tekstil İşletmeleri nezdinde yapılan inceleme sonucunda 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştıran Kurul, Bakanlar Medya ile bağlı ortaklıkları nezdinde yapılan inceleme sonucunda 12 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Bültende ayrıca, 28 şirketin SPK'ya başvurusu sonucunda bu şirketlerin sermaye piyasası kanunundan çıkarılmalarına karar verildiği bildirildi.

Kaynak: AA