Samsun'da Oto Hırsızlığı Şebekesi 10 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Samsun’da polisin aylar süren takibi sonucu düzenlediği operasyonda gözaltına alınan oto hırsızlığı şebekesi üyesi 10 kişi adliyeye çıkarıldı.

Samsun'da Oto Hırsızlığı Şebekesi 10 Kişi Adliyeye Sevk Edildi
Olay, Samsun’un Terme ilçesinde meydana geldi. Terme İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Bürosu ekipleri, 8 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu 10 kişiyi 3 gün önce 10 ev ve 5 iş yerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda oto hırsızlığı şebekesi üyesi galerici M.S.(43) ile kaportacılar H.Y.(53), F.A.(30), F.A.(36), H.G.(31), motor ustası M.G.(54) ile D.D.(32), M.C.(60), E.T.(39) ve G.S.’yi (31), yakalayarak gözaltına aldı.

Yapılan çalışma sonucu söz konusu kişilerin hurdaya ayrılmış Ford Transit marka/model kamyonetleri satın alarak aynı aracın rengi ve modeline uygun kamyonetleri şebeke üyelerine sipariş ile çaldırdıkları ve çalıntı araçların motor ve şasi numaralarını değiştirip, kaportasında da oynama yaparak piyasa fiyatına araçları Türkiye’nin farklı yerlerine sattıkları tespit edildi. 2009 ve 2011 yılları arasında Samsun merkez ve ilçelerinde 13, Amasya’dan 2 ve Ordu’nun Ünye ilçesinden de 1 park halindeki araçları çalıp daha sonra elden geçirip Türkiye’nin çeşitli illerinde piyasa fiyatına sattıkları ve bazı araçları da parçalayarak yedek parça olarak sattıkları ortaya çıktı.

Olayla ilgili 1 kişinin de başka bir suçtan cezaevinde olduğu kaydedildi. Polis çalıntı 16 kamyoneti satıldıkları yerlerde ele geçirdi. Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 10 kişi bugün Terme Adliyesi’ne sevk edildi.
Kaynak: İHA